Tilburg, ons stadje!

Tilburg is gewoon fantastisch, lekker gewoon, gezellig, maar ook hip! De voormalige industriestad verschijnt opeens in tientallen lijstjes, magazines en is één van de urban must-sees van het moment. Het is ook nog eens de zesde stad van Nederland. Wil je extra tips over de omgeving vraag het aan ons, wij raken niet uitgepraat. Verder hebben wij guides liggen van het Dwaalgebied en 013 straatjes als je opzoek bent naar naslagwerk 

In een notendop de geschiedenis, Tilburg is ooit groot geworden door achtereenvolgens de schapenteelt in de zeventiende eeuw en daarop volgend de wol- en textielindustrie. Toen die branche zich tegen het eind van de 20e eeuw verplaatste naar lage-lonen landen, kakte de stad gigantisch in. Zoals elke andere voormalige industriestad – denk Bilbao, Liverpool, Berlijn en buurstad Eindhoven – moest ook Tilburg zichzelf opnieuw uitvinden.

Wie vandaag de dag rondloopt in deze stad kan zien dat dat meer dan geslaagd is. De stad trekt zoveel toeristen dat de hotels volgeboekt zitten en nieuwe hotels uit de grond worden gestampt. Tilburg heeft daarnaast een enorme aantrekkingskracht op studenten: Eén op de tien inwoners van de stad is student. Dankzij poppodia als 013, Paradox en Little Devil is de stad ook nog eens een magneet voor de alternatieve scene. En vergeet de diverse festivals niet, Roadburn, WooHah, Draaimolen en last but not least de Tilburgse Kermis. Ja, Tilburg is voor ons in een woord, fantastisch!

Contactformulier

Naam(Vereist)
Wij reageren binnen 2 werkdagen. Wil je reserveren of heb je een dringende vraag bel ons dan.

Bezorglocatie

Schouwburgring 153

5038 TW Tilburg

0628878159

PizzaBar Restaurant

Willem II straat 5

5038BA Tilburg

0628423705

info@pizza-bar.nl

Gourmet Market Central Station

Burgemeester Stekelenburgplein 208

5041SC Tilburg