Zoals ik eerder al schreef is het fantastisch om in een Riad te verblijven tijdens je Marrakech-trip. Natuurlijk doen wij het ook. Gewoon, omdat je dan écht de Marrakech-experience beleeft.

Een Riad heeft altijd een prachtige binnentuin en zijn de huizen van rijke Marokkaanse families. De kamers liggen rondom de binnenplaats wat een fantastisch overzicht geeft. Van vroeger uit heeft dit te maken met de privacy van deze familie, met name van de vrouwen. Zo konden de vrouwen buiten zijn maar werden ze niet gezien.
Tegenwoordig worden veel Riads verbouwd tot hotel, wat eigenlijk ontzettend zonde is. Probeer daarom een mooie, authentieke Riad te vinden van een gastvrije familie. Ik weet zeker dat dit je Marokko-beleving nog mooier maakt. Let op: boek op tijd. Riads én Marrakech zijn hot op dit moment en dus zitten de mooiste plekjes vaak snel vol.

De Prijzen die Reismetlies noteert zijn vanaf prijzen. Deze kunnen, afhankelijk van het seizoen, wisselen.

Riad BE
Riad Be Marrakech ligt in Marrakech, op 800 meter van het Djemaa El Fna-plein, op 10 minuten rijden van het winkelcentrum Carré Eden en op 18 minuten rijden van het attractiepark Palooza Land. De riad biedt gratis WiFi. Een sprookje om te zien. Waanzinnige kleuren en een prachtig interieur. Wat wil een mens nog meer?
Tweepersoonskamer vanaf € 100,-

Riad Farhan
Riad Farhan is gevestigd in Marrakech, en biedt een binnenzwembad en gratis WiFi. Alle kamers hebben airconditioning en een zithoek. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of een douche. Ook deze Riad ziet er waanzinnig uit en heeft een fantastisch ontbijt. Nog niet overtuigd? Kijk hieronder de foto’s maar eens…
Tweepersoonskamer vanaf € 70,-

Riad Idra
Deze riad ligt op slechts 10 minuten lopen van het Djemaa el Fna-plein en de Moskee Ben Youssef. De accommodatie beschikt over een Marokkaanse lounge met een leeshoek. Riad Idra biedt luxe kamers en suites met een zithoek en uitzicht op de patio. Ze zijn allemaal voorzien van een minibar en een lcd-tv met satellietzenders. Sommige kamers hebben ook een eigen hot tub. Wie op zoek is naar wat luxe in Marrakech is hier dus aan het juiste adres…
Tweepersoonskamer vanaf € 153,-