0628423705 info@pizza-bar.nl

RIJSLUST

Hoe reis jij naar PizzaBar Rijslust

Tim op de scooter
Saci op haar pennyboard
Martine met de trein
Kim te voet

De fiets blijft toch de favoriet

Vind jij het leuk om thuis de pizzaiolo uit te hangen!

maar vind je het deegdraaien en bollen minder leuk..? Wij hebben de oplossing, koop nu jouw pizzabollen bij ons. Uiteraard aan te vullen met onze tomaten saus en mozzarella.

Ons favoriete item!

Elke maand geven wij een pizza weg die wij met onze Vett scooter komen bezorgen. Wil jij deze pizza winnen of juist aan iemand geven, hou onze socials dan goed in de gaten!!

Pizza…! (spreek uit: ‘PIET-sah’)

De Italiaanse pizza is een van de meest bekende gerechten ter wereld. Het betreft een rond platbrood, met daarop tomatensaus, mozzarella en een keur aan andere mogelijke toppings, van groenten tot vlees, vis en/of kruiden, dat kort wordt gebakken in een hele hete oven.

Calzone!

Calzone (spreek uit: ‘KAL-TSOO-neh’) is een halvemaanvormige pizza waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem ‘opgesloten’ zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ en is van oorsprong de meeneemvariant van de gewone ronde pizza: doordat de vulling er niet af kan vallen, is het gerecht makkelijker te vervoeren en kan het zonder bestek gegeten worden.

De calzone komt net als de gewone pizza uit het achttiende-eeuwse Napels. Een gevulde pizza, pizza ripieno, noemen de Italianen een calzone ook wel. In Italië worden kleine calzones tijdens de lunch wel op straat verkocht en gegeten, als streetfood. De vulling bestaat meestal uit mozzarella en/of ricotta met wat stukjes ham of salami, maar kan in principe naar hartenlust worden gevarieerd. Wij hebben onze eigen variant, deze is gevuld met Nutella <3

En leuk weetje, in de Italiaanse regio Apulië bestaat ook een gefrituurde versie van de calzone, panzerotti genaamd.

Welke talen spreken we bij PizzaBar Rijslust??

Greta spreekt Italiaans
Bianke en Saci spreken Hongaars
Ondertussen spreken we dagelijks Engels tegen elkaar
Leren we woorden in het Maleisisch door Mobi en krijgen we Indonesische les van de vader van Kim. Stiekem spreekt Rosanne het Limburgse dialect.

Een aardig woordje Tilburgs mag zeker niet ontbreken!

Kinderfeestje!

Is jouw lievelingseten ook pizza’s, geef dan jouw kinderfeestje bij PizzaBar Rijslust. Bak je eigen pizza met vriendjes en vriendinnetjes, kies de lekkerste ingrediënten en versier de bijpassende pizzadoos, zodat je eventueel nog een stuk pizza mee naar huis kunt nemen.

Starten met PizzaBar

Pizza margherita

De pizza Margherita, staat te boek als de pizza der pizza’s. Het gerecht werd ruim honderd jaar geleden ontwikkeld voor de Italiaanse koningin, Margherita van Savoye, toen zij op bezoek kwam in Napels. Een Margherita is belegd met tomaten, mozzarella, verse basilicumblaadjes en olijfolie ; de drie kleuren van de Italiaanse vlag. Een echte Margherita gaat niet meer dan negentig seconden in de oven en is relatief nat in het midden, waardoor een punt de neiging heeft te gaan hangen wanneer je hem naar je mond tilt.

How to eat

Om te voorkomen dat de toppings van de pizzapunten afvallen, kun je je pizza het beste in kwarten snijden en elk kwart een of twee keer dubbelvouwen.

Volgens het populaire Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel drink je bij een pizza het liefst iets schuimends, om de spijsvertering te bevorderen. Een biertje dus, of een glaasje prosecco. Drink je liever geen alcohol, dan bruist een glaasje San Pellegrino ook.

Student zijn in Tilburg

Menuutje  klik hier

Uiteten met een groep. Een reis door onze kaart, zonder keuzestress.

3 gangen backpack menu of 4 gangen suitcase menu

Restaurant

Willem II straat 5

Maandag

16:30 - 23:00 //

Dinsdag

16:30 - 23:00 //

Woensdag

12:00 - 23:00 //

Donderdag

12:00 - 00:00 //

Vrijdag

12:00 - 00:00 //

Zaterdag

12:00 - 00:00 //

Zondag

12:00 - 00:00 //

Bezorglocatie

Schouwburgring 153

5038 TW Tilburg

0628878159

PizzaBar Restaurant

Willem II straat 5

5038BA Tilburg

0628423705

info@pizza-bar.nl

Gourmet Market Central Station

Burgemeester Stekelenburgplein 208

5041SC Tilburg